torsdag 23 februari 2012

Lukinzine om Med Segerrika vapen


Skitig jävla helvetespunk med fötterna fastkilade i Växjö, och med ett så passande namn som Femtekolonnare är det inte speciellt ofta man kommer i kontakt med. Politiskt, förbannat och med så mycket smuts och snorrester under naglarna att arbetarklassromantiken lyser igenom medlemmarnas otvättade samt svettiga nätbrynjor vare sig de vill eller inte. Samhällskritik och underjordspoesi när det är som bäst, helt enkelt. 

Kassettformatet klär dem som All Stars-skor klädde Joey Ramone, och bidrar även till den där smutsiga känslan som vilar över hela ljudbilden. Man känner sig nästan lite otvättad själv efter det snabba genomlyssnandet, men samtidigt vill man bara ha mer. Det är synd att texterna inte finns med i konvolutet, för även om jag har tryckt in hörlurarna ordentligt i öronen är det väldigt få ord som lyckas transformera sig till något begripligt (Texterna finns dock på bandets MySpace). Samtidigt behöver man kanske inte alltid ha ett texthäfte för att förstå vad låtar som Tafatta snutkukar ochVinylpunkare egentligen handlar om. Gillar man nämligen söndertrasad rubankspunk på gränsen till grind, så gillar man Femtekolonnare. Nog om det.


http://www.lukinzine.se/index.php?option=com_content&view=article&id=820%3Afemtekolonnarevape&catid=37%3Arecensioner&Itemid=57

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar