söndag 15 juli 2012

Recension av Välkommen till Växjö, Slavestate Magazine


Femtekolonnare - "Välkommen till Växjö"
(Ingen våg) § § §
Att Växjötrions senaste släpp innehåller en låt vid namn ”Spela snabbare” kan vara dagens/veckans/månadens största utslag av ironi. Femtekolonnare är nämligen ett av de snabbast manglande banden jag känner till, och tillsammans med sina käftsmällsärliga texter är det svårt att inte lägga märke till bandet.
”Välkommen till Växjö” är Femtekolonnares fjärde släpp, varav det andra i kassettformat, och med självklara hits som ”Öjaby – Växjös rövhål”, ”Man kan verkligen lita på att folk ställer upp” och ”Alla skrattar åt snuten” visar de än en gång var det där berömda skåpet faktiskt ska stå. Du jävlas liksom inte med ett band som sparkar åt alla håll samtidigt och dessutom gör det hårdare än de flesta andra.
Själva beskriver de sig dock som ett band som hellre dricker folköl i replokalen än att spela live, vilket väl får anses vara en klart acceptabel inställning till livet. Och med tanke på tempot de sju kompositionerna håller, även en högst imponerande inställning. Vanliga människor brukar väl mest bli trötta och långsamma av folköl, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar